[O1] Prawy ksenon nie zawsze się uruchamia.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pnyhupwgpz
    Classic
    • 2011
    • 1

te paski to grzałki. Jak pracuje ich dużo to szyba na dużej powierzchni (łącznie) odbiera ciepło.
    cheap Omega Watch
  • Roberto77
    Classic
    • 2010
    • 2

Witam.
    Mam problem z prawym reflektorem ksenonowym w mojej O1 L&K 1.8T. Problem polega na tym, że nie zawsze włącza się prawy ksenon. Wymieniłem już palniki, przetwornicę i zapłonnik, ale nic to nie dało. Dla pewności pozamieniałem w/w części z lewego reflektora i również nic to nie dało. Usterka nie występuje przy zimnym silniku, a nasila się po dłuższej jeździe. Zauważyłem, że gdy zwiększam obroty w momencie włączania ksenonów to lampa uruchamia się częściej. Gdy ksenon nie odpala to wcześniej klika razy zamruga palnik. Będę bardzo wdzięczny za pomoc.
    Roberto77

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Wymieniles taka czarna kostke, do ktorej podpiety jest zarnik. U mnie byl z tym problem, potem zamienilem je stronami i byl spokoj na dlugi czas, az w koncu padly u nowego wlasciciela po kolei zarniki.

Sadze ze jest jakis problem z napieciem, trzeba by bylo zmierzyc ile na tej lampie jest przy uruchamianiu. Moze gdzies po drodze zielenina wyszla :roll:
      Spritmonitor.de

Komentarz

• Roberto77
        Classic
        • 2010
        • 2

Dzięki za odpowiedź.
        Tzw. starter czy zapłonnik - bo tak to chyba nazywają, też wymieniłem. Sądzę, że masz rację z tym zanikiem napięcia. W takim razie musze postawić auto do elektryka. Mam nadzieję, że to załatwi problem.
        Pozdrawiam, Robert.
        Roberto77

Komentarz

• johny_bravo
          Classic
          • 2010
          • 10

ja podobny problem mialem w swoim starym aucie

wymienilem akumulator i problem z glowy.
          1.9 TDi Elegance

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratorr
            • 2004
            • 25757
            • Audi

Co ma akumulator do odpalanie xenona, na zalaczonym silniku, to ja bladego pojecia nie mam. Akumulator w stanie spoczynku bedzie mial 12-12,8V, po odpaleniu auta napiecie powinno byc w granicach 14-14,7V, tak wiec duzo wiecej :roll:
            Spritmonitor.de

Komentarz

• yoschua
              Rider
              • 2006
              • 339

pewnie ma tylko tyle, że nie kontaktowały wtyczki i wymiana akumulatora przypadkiem poruszała instalacją i się naprawiło . . .
              Octavia Combi 4x4 1,8T ARX 2001
              HPI Baja 5B SS - nowa zabawka

Komentarz

Pracuję...